Home » Razigrani i raspevani sajam obrazovanja – predstavljene muzičke škole
VESTI

Razigrani i raspevani sajam obrazovanja – predstavljene muzičke škole

Sajam

Na početku četvrtog sajamskog dana na štandu Ministarstva prosvete, raznovrsnim kulturno-umetničkim programom predstavile su se muzičke škole. Iz Beograda su bile škole  „Vladimir Đorđević”, „Petar Konjović, „Stanislav Binički”, „Vatroslav Lisinski”, „Mokranjac”. Prisutne su bile i Baletska škola „Dimitrije Parlić” iz Pančeva i „Lujo Davičo” iz Beograda.

Muzička škola „Petar Konjović“ predstavila se zvođenjem na klaviru Ravinove Etide, numere „Stari automobil“ na gitari, kao i narodnih pesama.

Nastupao  je i hor Muzičke škole „Stanislav Binički“ i orkestar gitar. Učenici su pokazali talenat sviranjem flaute, harmonike i drugih instrumenata.

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva predstavila se modernim, klasičnim baletom i spletom igara iz Srbije.

Sajam

Na štandu Ministarstva  svi zainteresovani mogli su da se upoznaju sa  platformom  „Čuvam te”, kao i sa drugim aktivnosti na polju prevencije i zaštite od nasilja.

Predstavljen je projekt „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, kao i radionice interaktivne prirode za učenike i roditelje, onlajn kviz preko aplikacije „Kahut”.

Na štandu je organizovana i radionica za roditelje „Pričajmo sa roditeljima” u saradnji sa Institutom za mentalno zdravlje i UNICEF-om. 

Posetioci su pokazali veliko interesovanje i za radionice za decu „Mašta priča priče“ koje su realizovali glumac Ivan Jevtović i Sandra Jevtović Bugarin.

Sajam

Učenici OŠ „Banović Strahinja“ su najpre slušali tri priče, koje im je ispričao Jeftović. Potom su mogli da iskažu šta je pouka ovih priča.

U Konferencijskoj sali predavanje i radionicu održao je i Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Interaktivna radionica na temu „Bezbednost dece na internetu“ organizovana je u saradnji  sa UNDP.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/