Home » Crteži ubijene Angeline inspiracija za dizajnere, među njima i Dior
VESTI

Crteži ubijene Angeline inspiracija za dizajnere, među njima i Dior

Angelina

„Angelina“ – tako će se zvati fondacija osnovana u znak sećanja na učenicu Angelinu Aćimović, ubijenu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, ali i na sve žrtve nastradale u toj školi, kao i žrtve iz Dubone i Malog Orašja.

Angelina je bila „umetnička duša“, izuzetnog talenta pa je 17 dizajnera iz sveta mode stvorilo modne kreacije po skicama koje je ona napravila. Među njima je i francuska modna kuća „Dior“.

Angelina

Teško je u nekoliko reči opisati ko je bila Angelina Aćimović. Bila je to devojčica brojnih interesovanja i afiniteta, a ako bi morali da izdvojimo jedan, onda bi to nesumnjivo bili dizajn i moda.

Zato je u Sava centru u Beogradu priređena izložba haljina, koje je po skicama i crtežima tragično nastradale Angeline Aćimović, izradilo 17 dizajnera, među kojima i dve koje je napravila modna kuća „Dior“.

Umetničko dete

A da bi još bolje razumeli Angelinu nije dovoljno govoriti o tome šta su bila njena interesovanja, već i svetonazori.

„Angelina je bila umetničko dete i ovo je vrhunac ostvarenja njenog sna, da ima svoju modnu reviju. Ona nije za života uspela da ostvari svoje snove. Ali smo mi od nje nasledili ogromno umetničko bogatsvo, i naš je zadatak da te njene snove sprovedemo u delo. Ona je bila čudesno dete koje nam je Bog podario, bili smo počestvovani da živimo s njom 14 godina. Mnogo toga nas je naučila i oplemenila je naše živote. Ona je svojim talentom, skromnošću ali i velikom prodornošću pokazala koliko je talentovana. Mi to nismo umeli ni da ocenimo, ali su u modnoj kući Dior za njene radove rekli da su – fantastični i izvanredni. I oni su napravili dve haljine prema Angelininim crtežima i one su večeras ovde“, rekao je Angelinin otac Anđelko Aćimović.

Sve haljine su na prodaju, a sav novac će biti prikupljen i preusmeren u novoosnovanu fondaciju „Angelina“.

„Osnovni zadatak Fondacije je da pokušamo da sprečimo ponavljanje tragedija poput onih koje su se desile. Za to je potrebno objediniti napore mnogih organizacija koje se time bave. Treba da naučimo decu, roditelje, nastavnike, kakvi su destruktivni uticaji sa interneta, društvenih mreža i igrica. Da ih naučimo kako da se sami zaštite od toga, kao i kako da zaštite druge. Naš cilj je da propagiramo da je porodica osnova našeg društva. Da učimo ljude šta može da je ojača, a i da kada nas ne bude bilo više fondacija nastavi da radi“, rekao je Angelinin tata.

Video prilog pogledajte od 7:25.

Izvor N1

Oznake
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/