Home » Uputstvo – kako do đačke pomoći od 20.000 dinara
UDŽBENICI VESTI

Uputstvo – kako do đačke pomoći od 20.000 dinara

obrasci

Školama u Beogradu dostavljeni su obrasci za prijavljivanje za pomoć od 20 000 dinara za pripremu đaka za školu.

Popunjene obrasce roditelji treba da dostave učiteljima, odnosno razrednim starešinama. Uz obrazac treba da dostave i kopiju prednje strane platne kartice sa brojem računa na koji će novac biti uplaćen.

Obrasci koje roditelji treba da popune i vrate školi sadrže:

  • ime i prezime učenika,
  • razred i odeljenje,
  • ime i prezime roditelja,
  • datum rođenja učenika,
  • mesto prebivališta,
  • kontakt telefon i
  • tekući račun roditelja.

Roditelji koji imaju više dece popunjavaju onoliko obrazaca koliko imaju dece. To znači da porodice koje imaju dva školarca mogu računati na pomoć od grada od 40.000 dinara, tri đaka 60.000 dinara… Prijava za novčana sredstva traje do kraja školske godine, odnosno do kraja avgusta. Isplata sredsatava planirana je u septembru.

„Obrasce za učenike prvog razreda osnovne škole prikupite prilikom upisa dece u školu. Uz složene obrasce potrebno je dostaviti i spiskove učenika po odeljenjima. Obzirom da je pomoć namenjena za školsku 2024-2025. godinu nije potrebno prikupljati podatke za učenike završnih godina srednjih škola”, navedeno je u obaveštenju koje je školama prosledio Sekretarija za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda.

Uz obaveštenje školama je dostavljena i odluka Privremenog organa Grada Beograda o dodeli đačke pomoći porodicama sa decom školskog uzrasta.

U odluci je navedeno da pravo na novčana sredstva u iznosu od 20.000 dinara po svakom detetu imaju porodice redovnih učenika osnovnih i srednjih škola u javnoj i privatnoj svojini na teritoriji Grada Beograda.

„Novčana sredstva u iznosu od 20.000 dinara po učeniku, na ime đačke pomoći isplaćuju se porodicama na račun jednog od roditelja ili drugog zakonskog zastupnika učenika“, navedeno je u odluci.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/