Home » Vikend u gradu – od dečjeg marketa, do kraljevskih kruna
VESTI VIKEND

Vikend u gradu – od dečjeg marketa, do kraljevskih kruna

vikend

Ukoliko nas vreme posluži i ovaj vikend pruža mnogo mogućnosti da provedete kvalitetno vreme sa vašom decom. Evo nekoliko dešavanja koja preporučujemo.

Beogradski dečji market

Porodični festival na otvorenom, biće održan 1. i 2. juna od 14 do 21 na Ušću.

Na platou ispred Muzeja savremene umetnosti okupiće se više od 70 izlagača, jedinstvenih rukotvorina, igračaka, dekoracija, hrane, odeće… Na štandovima ćete imati priliku da pronađete unikatne proizvode umetnika, zanatlija i proizvođača.

U najvećoj piknik zoni u gradu, posetioci će moći da probaju različite gastro specijalitete i uživaju u muzici. DJ Timbe će vas zabavljati u subotu, dok će DJ DADA Selectah preuzeti binu u nedelju.

Pripremljeno je mnoštvo zanimljivih radionica koje će ih uvući u svet znanja, kreativnosti i mašte.

Ponesite ćebence i sportske rekvizite ili ih iznajmite na licu mesta, udobno se smestite i uživajte u ukusnoj hrani i piću dok deca istražuju sve čarolije koje Beogradski dečji market nudi.

Ne propustite priliku da zajedno sa mališanima za vikend uživate u pozorišnim predstavama i muzičkim nastupima pripremljenim za njih. Bogata ponuda programa na glavnoj bini, garantuje da će svi posetioci pronaći nešto u čemu će uživati. Ulaz je besplatan

Tvoja pedala, zdravlje, priroda!

U subotu 1. juna obeležava se Svetski dan bicikla pod temom „Tvoja pedala, tvoje zdravlje, tvoja priroda”! Okupljanje je u Pionirskom parku 1. juna u 11:30. Vozimo do Novog Beograda, preko Brankovog mosta, i završava se kod Kule Nebojša na pikniku.

Ponesite ćebad, frizbi, badminton, i nešto za osveženje.

Rutu pogledajte OVDE.

Manifestaciju „Dan zdravlja i rekreacije na Savi” u okviru Međunarodnog dana reke Save, organizuje asocijacija „Sport za sve” u subotu 1. juna, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i Turističke organizacije Surčin.

Rekreativni program će se održati od 12 časova u Nautičkom selu „Biser”.

Predviđene su rekreativne igre na obali kao što su streličarstvo, sportski poligon, tradicionalne igre, adrenalin park, trka biciklima i trka na rolerima. Biće i , animacija za decu, ples, ekološke radionice i druženje uz pripremu riblje čorbe.

Vladarske krune

Radionica Vladarske krune organizuje se za vikend u Galeriji Istorijskog muzeja Srbije (Trg Nikole Pašića 11). Počinje u subotu 1. juna od 13 časova. Radionica traje 90 minuta, a cena karte je 400 dinara po detetu.

Kakve krune su nosili srednjovekovni srpski vladari i vladarke? Kako je izgledala kraljevska, a kakva carska kruna? Čija se kruna danas čuva u Istorijskom muzeju Srbije? Hajde da zajedno otkrijemo odgovore na ova pitanja i napravimo svoje krune!

Materijal se dobija na licu mesta. Hamer (svaki učesnik dobija po jedan list), olovke, drvene boje, flomasteri, lepak, makaze, gumice za brisanje, kolaž papir, perle, raznobojni plastični sitni ukrasi

Radionica je namenjena deci uzrasta od 6 do 12 godina. Zbog ograničenog broja mesta, dolazak je neophodno najaviti na adresu radionice.ims@gmail.com.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/