Home » ŠKOLE IZBACUJU SATOVE SA KAZALJKAMA
SLUČAJ

ŠKOLE IZBACUJU SATOVE SA KAZALJKAMA

Neke britanske škole odlučile su da izbace klasične satove s kazaljkama iz ispitnih dvorana, jer deca ne znaju da gledaju na sat.

Malkom Trobe iz sindikata učitelja rekao je kako su počeli da ugrađuju digitalne satove u školama nakon što su se đaci žalili da ne znaju koliko je sati.

“Neizbežno je da će škole pokušati napraviti sve kako bi deca bila što opuštenija. Korišćenje digitalnih satova u stvari ima i veliku prednost u ispitnim dvoranama jer je puno teže pogrešiti sa digitalnim satom kad radite protiv vremena”, rekao je Trob. Dodaje kako su današnje generacije dece naviknute na digitalni prikaz vremena na svojim telefonima, pa i da je gotovo sve što ih okružuje digitalno.

Neki direktori škola komentarisali su kako su se na to odlučili kad su uočili da se deca muče sa satovima iako se pretpostavlja da je to stvar koju su usvojili.

“Možda je i malo tužno da deca koja idu na sledeću fazu školovanja ne znaju da gledaju na sat”, rekao je Trob.

Ovo je, naravno, izazvalo i lavinu “online” reakcija ljudi kojima je potpuno neshvatljivo da je deci to postalo problem.

Ovo nije jedini problem koji donosi tehnologija. Pedijatri su tako upozorili i na to kako deci postaje teže da drže olovke zbog korišćenja tehnologije.

“Da bi mogli da zahvate olovku i koriste se njome, treba da imaju snažnu kontrolu nad mišićima u prstu. Deci treba dati dovoljno prilike da razviju te veštine”, rekla je pedijatar Seli Pejn.

Foto David Joyce CC BY-SA 2.0

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/