Home » POSLEDNJE IZVOĐENJE PREDSTAVE „MI DECA SA STANICE ZOO“
VESTI

POSLEDNJE IZVOĐENJE PREDSTAVE „MI DECA SA STANICE ZOO“

Kultna pozorišna predstava za tinejdžere „Mi deca sa stanice Zoo“, koja je rađena po istoimenom romanu Kristijane F. biće odigrana 50. jubilarni i poslednji put u sredu 16. maja u velikoj sali Doma omladine Beograda sa početkom u 20 časova.

Predstava Studio Centra je premijerno izvedena u martu 2010. godine, u pozorištu DADOV, a u proteklih osam godina igrana je na velikom broju pozorišnih scena u Beogradu: Malo pozorište „Duško Radović“, Dečiji kulturni Centar, Bioskop „Šumadija“, Ustanova kulture „Palilula“, Pozorište „Pinokio“, Ustanova kulture „Vuk Karadžić“… Poslednjih godinu dana, ova predstava se igra u Domu omladine Beograda.

Tekst koji je, nažalost, uvek aktuelan: “Mi deca sa stanice Zoo” Foto Studiocentar

Predstavu, koja je rađena u saradnji sa Centrom za prevenciju narkomanije, a uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, do danas je videlo više od 11.000 tinejdžera, igrana je u Paraćinu, Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Lazarevcu, Inđiji, Pančevu…

Učestvovala je na Internacionalnom pozorišnom festivalu u Rudolštatu u Nemačkoj, a bila je centralni program obeležavanja Svetskog dana brobe protiv narkomanije u organizaciji Kancelarije evropske komisije u Beogradu.

Kroz predstavu „Mi deca sa stanice Zoo“, u proteklih osam godina, prošlo je 46 mladih glumaca, od kojih su neki danas već studenti glume na beogradskim akademijama.

Ono što je zajedničko za sve njih, jeste činjenica da su svi uvek najviše voleli da igraju “Stanicu Zoo” i da su svako izvođenje igrali srcem i sa puno emocija.

Iz predstave “Mi deca sa stanice Zoo”, Foto Studiocentar

A sve je počelo u septembru 2009. godine. Svi su bili uzbuđeni zbog teme koju ćemo obrađivati, posebno iz razloga, što je ime glumice koja će glumiti Kristijanu čuvano do poslednjeg momenta u tajnosti. Ta čast pripala je Marini Mišović, u tom trenutku jednoj od retkih mladih autentičnih glumica, koja je mogla da iznese ovako zahtevnu ulogu.

Premijera je u martu 2010. prošla izuzetno zapaženo, a onda je predstava postala apsolutni hit u Beogradu.

Nakon jubilarnog 50. izvođenja predstave, koje će biti odigrano 16. maja u velikoj sali Doma omladine Beograda, predstava “Mi deca sa stanice Zoo” biće skinuta sa repertoara Studio Centra, ali kako navode u Centru, „kada je se ponovo zaželimo, nikad se ne zna, ponovo ćemo je vratiti, jer će sam tekst, kao i tema, nažalost, uvek biti aktuelni“.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/