Home » POČINJE TRKA ZA MATEMATIČKU GIMNAZIJU, U IGRI I ĐACI IZ REGIONA
UPIS VESTI

POČINJE TRKA ZA MATEMATIČKU GIMNAZIJU, U IGRI I ĐACI IZ REGIONA

Veliko interesovanje za Matematičku gimnaziju u Beogradu i ove godine. U trci za 100 đačkih knjižica je više od 250 kandidata, a prijave za upis u školu su zvanično završene. Dobri kandidati, kako prenosi RTS, ne dolaze samo iz prestonice, jer ova gimnazija, kao jedina u Srbiji, okuplja đake iz cele zemlje.

Jedan od 100 najtalentovanijih je mera za upis u Matematičku gimnaziju. Oni koji su već napravili prve korake u nauci, kažu da im je ova škola dobar oslonac.

“Trudila sam se, vežbala i ova škola je ispunila moja očekivanja. Radimo dosta matematiku, fiziku, informatiku, mnogo više nego ostale gimnazije. Ima prijateljske konkurencije koja nas tera da radimo i da budemo bolji”, kaže jedna učenica Matematičke gimnazije.

Ista očekivanja ima i nova generacija. Razlikuju se, međutim, pravila po kojima će polagati prijemni ispit.

“Sva deca koja žele da se upišu u Matematičku gimnaziju sledeće godine treba da znaju da će biti osam ponuđenih odgovora i neće biti negativnih poena. To je mala razlika u odnosu na prethodne godine. U suštini koncepcija prijemnog ispita u svemu ostalom je ostala ista”, objašnjava profesorka matematike Mirjana Katić. 

Naši učenici su veoma uspešni kasnije kao studenti: Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije Foto mg.edu.rs

Prijemni kao i do sada mogu da polažu i đaci koji u Matematičkoj gimnaziji žele da završe sedmi i osmi razred. Da to nije lako, govori podatak da na jedno mesto konkuriše pet šestaka. Veliko interesovanje za upis vlada i u regionu.

“Dva glavna razloga su uspesi učenika na takmičenjima i uspesi nakon završene gimnazije. Naši đaci su veoma uspešni kasnije kao studenti, lako se upisuju na željene fakultete, a jedan deo njih dobija i stipendije velikih svestkih univerziteta poput Oksforda i Kembridža”, ističe direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjenović. 

Do tih uspeha deli ih mnogo rada, a pre toga prijemni ispit koji će kandidati za prvi razred polagati 2. juna. Testiranje za upis u sedmi razred zakazano je 20 dana kasnije. Ko će uspeti da upiše željenu školu ne zavisi samo od uspeha na testu, već i od bodova iz osnovne škole i postignutih rezultata na takmičenjima.

Izvor RTS
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/