Home » MUZEJ ILUZIJA
VIKEND

MUZEJ ILUZIJA

muzej iluzija

U centru Beograda otvoren je Muzej iluzija. On predstavlja novi zabavni i edukativni sadržaj, namenjen svim generacijama. To je, istovremeno i atraktivna dopuna turističke ponude grada.

Fascinantni svet iluzija osmišljen je kako bi poljuljao poverenje posetilaca u vlastita čula i percepciju. Zato predstavlja mesto koje donosi zabavu za sve generacije: decu, roditelje, parove, deke i bake.

Prvi posetioci imali su priliku da hrabro uskoče u vrtlog iluzija u Vorteks tunelu, jednom od retkih tunela te vrste u ovom delu Evrope. Veliko interesovanje izazvala je soba ogledala, koja je idealna za „selfije“ zbog specifičnih oblika i uglova reflektovanja. Niko od posetilaca nije ostao ravnodušan sedeći za stolom u društvu svojih pet klonova.

Da li verujete vašim očima

U Muzeju iluzija posetioci mogu da prkose zemljinoj teži, da posmatraju ljude kako se “smanjuju i rastu”. Glava može daim “viri” iz tanjira, servirana kao najukusnija hrana, da im tlo pod nogama “izmiče” u Vorteks tunelu… Posetioci, međutim, mogu i da se edukuju i nauče mnogo o optičkim varkama na osnovu ljudske precepije.

Muzej iluzija u Beogradu prostire se na oko 400 kvadratnih metara izložbenog prostora. Posetioci će svoje doživljaje u Muzeju moći da fotografišu i podele na društvenim mrežama.

Pravo bogatstvo eksponata sigurno će vas navesti da protrljate oči u neverici! Kroz zabavne i atraktivne varke, naučićete mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, posle čega ćete bolje razumeti zašto vaše oči vide stvari koje mozak ne razume.

Na samom kraju zaustavite se u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama; sigurni smo da ćete doživeti bar malo frustracije i mnogo, mnogo zabave.

Muzej iluzija u Beograd stiže nakon Beča, Ljubljan i Zagreba, gde su takođe, otvorene franšize.

Adresa muzeja je Nušićeva 11, a radno vreme je svakoga dana od 9 do 22 časa. Cena ulaznice za odrasle je 600 dinara, za decu od 5 do 15 je 400, dok je porodična ulaznica 1.500 dinara.

Foto Muzejiluzija.rs

 

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/