Home » KONAČNI REZULTATI MATURE U ČETVRTAK, PETAK I SUBOTA DANI ZA LISTE ŽELJA
UPIS

KONAČNI REZULTATI MATURE U ČETVRTAK, PETAK I SUBOTA DANI ZA LISTE ŽELJA

konačni rezultati, lista želja, upis, konačna lista

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni sutra od 8 sati. Konačni rezultati nalaziće se na sajtu Ministarstva prosvete.

Kako bi videli koliko je bodova osvojio učenik koji je polagao završni ispit, šifru koju je dobio pred plaganje mature unesite OVDE.

Izračunajte bodove

Od maksimalnih 100 bodova, koliko učenik može da ima na kraju škole, 40 bodova nose testovi završnog ispita. Test iz matematike i srpskog jezika po 13, a kombinovani test 14 bodova

Ostalih 60 bodova dobija se na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole. Kako se oni računaju, pogledajte OVDE.

Konačni rezultati pa upis

Ukupan broj bodova koje imaju učenici koji su ove godine završili osnovno obrazovanje, dobija se sabiranjem bodova sa testova i bodova iz škole. Bodovi iz škole dobijaju se na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda. Bodovi osvojeni na republičkim i međunarodnim takmičenjima uzimaju se u obzir prilikom upisa u odeljenja za nadarene učenike i umetničke škole.

Nakon što se objave konačni rezultati, buduće srednjoškolce očekuje upis.

Jedna od predupisnih aktivnosti je i popunjavanje liste želja. Kako popuniti listu i na koje stvari posebno treba obratiti pažnju, pogledajte OVDE.

Sve predupisne i upisne aktivnosti pogledajte u kalendaru upisa ili OVDE.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/