Home » OBUKA NASTAVNIKA ZA DIGITALNE UDŽBENIKE
VESTI

OBUKA NASTAVNIKA ZA DIGITALNE UDŽBENIKE

obuka nastavnika

U Beogradu je u nedelju održana obuka nastavnika – mentora za elektronske udžbenike i digitalne obrazovne materijale. Njih 70 će svoja znanja preneti drugim kolegama.

Primena digitalnih udžbenika kreće od ove školske godine.

Obuka nastavnika je projekat nastao na inicijativu kabineta premijerke, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Zavodom za unapređenje obrazovanja.

Želja je, kako kaže Ivona Simić, savetnica premijerke za ljudske resurse, da se digitalizuje nastava, uvedu digitalni materijali i ojačaju kompetencije nastavnika da mogu da prate savremene trendove.

Obuka nastavnika – korist za učenike

Simić je bila jedan od predavača na seminaru. Ona ističe da je cilj ovog pilot projekta da se gradivo prenese učenicima na njima primeren način, te da deca uče koristeći digitalne sadržaje.

Projekat digitalnih obrazovnih materijala promovisala je premijerka Ana Brnabić. Ona je u martu prisustvovala oglednom času u osnovnoj školi “Drinka Pavlović”. Tada je predstavljen prvi srpski e-udžbenik iz biologije.

Deca su, na probnim časovima, već prihvatila nov metod učenja.

“Oni lakše prate digitalne sadržaje, vole kratku i brzu informaciju i doživljavaju to kao da uče kroz igru”, ističe Simić .

Jedna od polaznica, Sanja Denić, defektolog iz Osnovne škole “Miodrag Matić” koja se bavi digitalnom inkluzijom, zadovoljna je obukom, za koju kaže da je zanimljiva i da produbljuje mentorske sposobnosti nastavnika.

“Deca su zainteresovana za telefone, kompjutere igrice, a digitalni udžbenici to negde i jesu. Suština je da im približimo znanje na način koji je njima najprihvatljiviji, a to je da uče kroz igru”, rekla je ona Tanjugu.

Vlada Srbije je za uvođenje digitalnih udžbenika opredelila 70 miliona evra.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/