Home » MUZEJ JUGOSLAVIJE: PUTUJTE KROZ VREME KAO DETEKTIV
VIKEND

MUZEJ JUGOSLAVIJE: PUTUJTE KROZ VREME KAO DETEKTIV

muzej

Ako ste raspoloženi za druženje i otkrivanje tajne muzejskih predmeta dođite 2. septembra u bilo kom perioidu između 10 i 14 časova Muzej Jugoslavije. Muzej tada postaje mesto gde su deca najvažniji posetioci.

Ulaz je slobodan za sve učesnike. Program traje onoliko koliko je potrebno učesnicima da završe igru i namenjen je deci uzrasta od pet do jedanaest godina.

Izložba Muzejska labaratorija kao da je stvorena za dečju igru. Njome je prikazan presek fonda Muzeja Jugoslavije. On se pretežno sastoji od poklona koje je Josip Broz Tito dobijao tokom života. Pokloni su izuzetno raznoliki po oblicima, zemljama porekla, ali i po vremenu kojem pripadaju.

Prolazak kroz ovu izložbu za najmlađe posetioce zamišljen je kao svojevrsno putovanje oko sveta u formi detektivske igre. Rešavajući jedan po jedan trag, deca se kreću kroz izložbu. Putuju od jednog do drugog kontinenta, iz jednog vremenskog perioda u drugi vremenski period. Uče kroz eksponate o istorijskim događajima i ličnostima, udaljenim kulturama, lokalnim običajima, ali i o samim muzejima. Na kraju, mapa ih dovodi do ciljnog odredišta – gde se nalazi i nagrada za svakog učesnika.

Program je zamišljen tako da aktivno učestvuju i deca i njihovi pratioci. Deca dobijaju uputstva kako da uključe odrasle u igru, ali i da vode računa o tome da se oni u muzeju ponašaju na odgovarajući način. Tako deca brzo usvajaju kodeks ponašanja u ustanovi kulture osećajući da su izuzetno važni i odgovorni.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/