Home » MINJA SUBOTA: ZVEZDICE GRANDA SU TRAUMATIČNE ZA DECU
VESTI

MINJA SUBOTA: ZVEZDICE GRANDA SU TRAUMATIČNE ZA DECU

Minja Subota

Dete ne sme biti izvedeno pred žiri da peva pesme iz uzrasta kom ne pripada. Kratko i jasno kompozitor, muzičar, voditelj Minja Subota govori o fenomenu televizijskih emisija u kojima deca pevaju pesme koje ni po čemu nisu dečje – naprotiv.

Minja Subota je, naime, u intervjuu za “Srpski Telegraf“ objasnio šta se desilo sa društvom u kojem su zvezdice „Granda“ zamenile “Muzički tobogan“.

– Desile su se drastične promene. „Zvezdice Granda“ su kopija nekih američkih takmičenja. Svi znamo da je Amerika bogata zemlja nauke i industrije, ali i da ide za komercijalom. Ušli smo u oblasti kada su u pitanju deca koja tako ne treba da izgledaju. Kod nas je greška što je to prihvaćeno. Deca treba da se takmiče i da uživaju u svojoj sredini – objašnjava Minja.

On kaže i to da “dete ne sme biti izvedeno pred žiri da peva pesme iz uzrasta kom ne pripada.

– I onda da to dete neko kritikuje pred milionskim auditorijumom u večernjem terminu. To su traumatične situacije za decu, koje su mnoge evropske zemlje zabranile. Deca pripadaju školama i sredini u kojoj odrastaju – kaže popularni Minja Subota.

Istovremeno, Subota je u intervjuu „Večernjim novostima“ konstatovao da danas, nažalost, nemamo ništa slično “Muzičkomi toboganu”, emisiji koja je emitovana je punih 20 godina.

– Potrebne su nam emisije zabavno-edukativnog karaktera, koje bi okupile decu i njihove porodice – kaže Minja Subota za “Novosti”.

Na kraju, Minja i deci, ali i onoj starijoj generaciji poručuje: “Deca neka se bave svim što ih interesuje. Mi treba da im pružimo te mogućnosti. A mojoj generaciji govorim da je ‘luda’ i večno mlada generacija”.

Foto Facebook/MinjaSubota

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/