Home » PRODUŽENJE RASPUSTA ZBOG GRIPA? Evo kad će se znati odluka
AKTUELNO

PRODUŽENJE RASPUSTA ZBOG GRIPA? Evo kad će se znati odluka

grip

Zimski raspust još nije ni počeo, a iz Ministarstva prosvete već najavluju moguće produženje. Razlog – grip!

Sezonski grip se zahuhtava, a samo na teritoriji Beograda se za nedelju dana povećao broj obolelih za 7,5 odsto. Od toga najveći je broj mini epidemija po obrazovnim ustanovama – školama i vrtićima.

Iako, kako tvrde, mesta za paniku nema, ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da, ako se bude povećavao broj obolelih, postoji mogućnost da se raspust koji sledi produži.

– Da li će biti produžen raspust, zavisi od vremenske prognoze, jer kada temperatura padne virus gripa se brže širi. Pratićemo kako se to razvija, pa ćemo 12. ili 13. februara doneti odluku da li će raspust biti produžen kao prošle godine – navode iz Ministarstva prosvete za “Blic”.

Šarčević je ranije rekao da se situacija prati po svim školskim ustanovama, ali i da će evidenciju o broju obolelih dobijati i od “Batuta” u narednom periodu.

Raspust za školarce počinje 1. februara, a završava se 18. februara. Podsećamo, prošle godine zbog velikog broja obolelih od gripa raspust je produžen još nedelju dana, pa su đaci bili na odmoru gotovo ceo februar.

A posle tog produženja usledio je haos oko nadoknade nastave.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/