Home » DEJAN STANKOVIĆ I MARBO PRVE LOPTE DONELI U BORČU
RAZVOJ / ZDRAVLJE

DEJAN STANKOVIĆ I MARBO PRVE LOPTE DONELI U BORČU

Osnovna škola „Jovan Ristić“ u Borči prva je dobila lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet, u okviru donacije kompanije Marbo Product namenjene svim osnovnim školama na teritoriji Srbije.

Lopte je u sredu 18. aprila nastavnicima fizičkog u ovoj školi uručio proslavljeni fudbalski reprezentativac Dejan Stanković.

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta.

– Veliko mi je zadovoljstvo što danas i svojim prisustvom dajem podršku kampanji „Pokaži fudbalsku strast“ brenda Chipsy i kompanije Marbo Product. Svi smo svesni koliko je sport važan za pravilan rast i razvoj dece i omladine, što pored popularizacije sporta i jeste cilj ove kampanje. Ne sumnjam da se među decom školskog uzrasta kriju i budući šampioni, pa će nove lopte biti najbolji saveznik na njihovom putu do sportskih uspeha, ali i do kvalitetnog i aktivno provedenog vremena – rekao je Stanković, predajući lopte nastavnicima fizičkog u Osnovnoj školi „Jovan Ristić“.

U okviru kampanje više od 7000 lopti stići će do više od 1.200 osnovnih škola. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

– Želimo da podstaknemo bavljenje sportom i zdrav rast i razvoj dece i omladine, kao i da promovišemo navijački duh i sportske vrednosti. Zbog toga mi je veliko zadovoljstvo što su važnost našeg projekta prepoznali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, kao i istaknute ličnosti iz sveta sporta, a među kojima je i naš proslavljeni fudbalski reprezentativac, Dejan Stanković. Siguran sam da će naši đaci biti najbolji ambasadori fizičkih aktivnosti, timskog duha i fer pleja, aktivno koristeći naše lopte – istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Marbo Product.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/