Home » BASKET 3 NA 3 ZA SREDNJOŠKOLCE: SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU
SPORT

BASKET 3 NA 3 ZA SREDNJOŠKOLCE: SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU

basket 3 na 3 svetsko prvenstvo

Beograd živi za basket. Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3, za uzrast srednjoškolaca, igraće se u Beogradu od 23. do 29. Juna.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kaže da će Srbija biti dobar domaćin.

– Baza je sistem na kome je sve zasnovano. Organizacija Svetskog prvenstva u basketu je izazov, ali sam siguran da će Srbija biti dobar domaćin i da će sve proći kako treba – istakao je Udovičić.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izjavio je na konferenciji za medije u Palati Srbija da se nada novim uspesima, kao i da se Savez potrudio da obezbedi svu opremu za mlade basketaše.

Basket šampioni

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković ocenio je da je basket 3 na 3 za samo par godina osvojio ceo svet.

– To je veoma atraktivan sport. Mnogi klinci koji su u svojim srednjim školama najbolji u basketu, već igraju i za poznate košarkaške klubove. Nedavno je seniorska ekipa Srbije u sastavu Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić stigla do druge uzastopne titule prvaka sveta. To je treća ukupno titula za Srbiju, na četiri dosadašnja šampionata u organizaciji FIBA. Verujemo i u mlade srpske basketaše i nadamo se dobrim rezultatima na ovom Svetskom prvenstvu. U Beograd stižu reprezentativci iz čak 29 zemalja, 27 u muškoj i 22 u ženskoj konkurenciji – rekao je Tanasković.

basket 3 na 3
Seniorski prvaci sveta u basketu 3 na 3: Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić Foto KSS

Sve utakmice Svetskog prvenstva će biti igrane u Belexpo centru na Novom Beogradu. Tu će biti montirana hala po najvišim standardima.

Foto Školski sport Srbije
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/