Home » Osveženje – uskoro spremni otvoreni bazeni, ko ima besplatan ulaz
BAZENI MAGAZIN Slobodne aktivnosti SPORT VESTI

Osveženje – uskoro spremni otvoreni bazeni, ko ima besplatan ulaz

bazeni
Foto SC Košutnjak

Letnje temperature već vladaju pa je normalno da ljudi traže osveženje. Bazeni su dobar izbor. Ali bar u Beogradu moraćemo da sačekamo dok prorade bazeni na otvorenom. Razlog je najpre nestabilno vreme, a potom i Ervropsko prvenstvo u vodenim sportovima koje se prvi put održava u Beogradu i završava se 23. juna. Posle toga će još par dana biti potrebno da se bazeni pripreme za kupače rekreativce.

Donosimo vam listu kupališta na kojima ćete moći da potražite osveženje, i to besplatno, uz Beogradsku karticu, koju je moguće izvaditi u bilo kojoj opštini u Beogradu.

Za one koji nemaju karticu, ulaz će se naplaćivati, ali većina bazena još nije formirala cene.

Tu su, takođe, i podaci za bazene u Nišu i Novom Sadu.

Bazeni 25. maj

Od 30. maja do 17. jula i u okviru kompleksa “25. maj – Milan Gale Muškatirović” održava se “Evropsko prvenstveno u vodenim sportovima” kao i Svetsko prvenstveno u ronjenju na dah i plivanju sa perajima. U tom periodu sadržaj kompleksa koristiće se isključivo u svrhu održavanja prvenstava i pristup trećim licima neće biti moguć.

Bazeni 11. april

Otvoreni bazeni na „11. aprilu“, kako nam je rečeno, sigurno neće proraditi pre subote 15. juna. A i to zavisi od vremenskih prilika. Bilo je planirano da prorade 12. juna, ali je i taj rok pomeren.

Bazeni Banjica

Slična je situacija i na Banjici. Sezona na ovorenim bazenima je trebalo da počne u ponedeljak 10. juna. Zbog vremenskih uslova pomereno je otvaranje za petak 14 jun. Cena dnvene karte biće 600 dinara.

Bazeni Košutnjak

Bazeni u SC „Košutnjak“ sigurno neće biti otvoreni pre 1. jula, s obzirom da se tamo održava i takmičenje u skokovima u vodu. Cena dnevne karte još nije poznata, a kako nam je nezvanično rečeno, besplatan ulaz uz Beogtradsku karrticu biće moguć posle 12 sati.

Tašmajdan

Letnja sezona na otvorenom bazenu na Tašu bi, kako nam je rečeno, trebalo da počne 18. juna, “ukoliko vreme i druge okolnosti dozvole”.

Olimp

I u Sportskom centru Olimp planiraju da kupališnu sezonu otvore za vikend, 14. ili 15. juna. Sve zavisi od vremenskih prilika. Još nije poznata ni cena dnevne karte.

Ada Ciganlija

Letnja kupališna sezona i na Adi Ciganliji biće otvorena 16. ili 17. juna, kada se završi Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima koje će na Savskom jezeru trajati do 15. juna.

Čeka se i da temperatura vode dostigne 22 stepena Celzijusovih. U upravi JP “Ada Ciganlija” apeluju da Beograđani ne ulaze u jezero pre zvaničnog početk. Ima nažalost i onih koji se ne osvrću na ova upozorenja.

Radno vreme kupališta biće od 10.30 do 18.30, a u zavisnosti od vremenskih uslova i posećenosti na kupalištu će dežurati između 40 i 55 spasilaca.

Niš

žNišlije već od početka juna mogu da uživaju u otvorenim bazenima Sportskog centra “Čair”. Cene su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu.

Cena za odrasle je 300 dinara, za decu od 4 do 7 godina 100 dinara, dok penzioneri plaćaju 150 dinara. Deca mlađa od 4 godine imaju besplatan ulaz. Posle 17 sati, cena ulaznice za odrasle je 200 dinara.

Tokom jula biće besplatna škola plivanja za decu od 1. do 4. razreda. Radno vreme otvorenih bazena je od 11 do 19 sati radnim danima, dok vikendom bazeni rade od 10 do 19 sati.

Novi Sad

Kupališna sezona počela je i na novosadskom Spensu. Cena dnevne ulaznice je 350 dinara, a za decu je 250 dinara.

Bzeni u Sportskom centru „Sajmište“, nažalost, ne rade ybog obimne rekonstrukcije. O;ekuje se, me]utim, da ‘e do kraja meseca da prorade.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/