Home » OSNOVE BEZBEDNOSTI DECE I ZA PRVAKE
BEZBEDNOST

OSNOVE BEZBEDNOSTI DECE I ZA PRVAKE

osnove bezbednosti

Osnove bezbednosti dece od ove godine učiće i učenici prvog razreda osnovne škole. Protokol o saradnji na programu “Osnovi bezbednosti dece” potpisali su ministri unutrašnjih poslova i prosvete Nebojša Stefanović i Mladen Šarčević.

Taj program je pokrenut prošle godine za učenike četvrtog i šestog razreda u celoj Srbiji. Od ove godine osnove bezbednosti će učiti i prvaci.

– Prošle godine su učenici četvrtog i šestog razreda uz pomoć 2.400 policajaca saznali šta su osnove bezbednsti dece. Saznali su šta da rade u slučaju poplava, požara, zemljotresa. Kako da se odupru nasilju, kažu ne drogi i alkoholu, ali i da budu bezbedniji na internetu – rekao je Stefanović.

Prošle godine je, kako okaže, bilo održano 50.000 predavanja.

Mališani koji će od ponedeljka krenuti u školu mogli su da se upoznaju sa temama koje ih čekaju u okviru programa.

Šarčević je najavio da će biti novina u obrazovnom sistemu. Naveo je da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om. Pod tim je mislio na programe o bezbednosti dece u saobraćaju, na internetu, ali i u vezi sa nasiljem u školama.

Vlada Srbije će, kako kaže, uvesti tim povodom ozbiljnu strategiju kako bi se deca zaštitila.

Podsetio je i da se radi na digitalizaciji obrazovnog sistema, te da će se još od ove školske godine primetiti ozbiljne promene.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/