Home » OPREZ NA INTERNETU: DIGITALNI TRAGOVI SU NEIZBRISIVI
BEZBEDNOST

OPREZ NA INTERNETU: DIGITALNI TRAGOVI SU NEIZBRISIVI

digitalni tragovi

Jedan trenutak nesmotrenosti na internetu može da ima visoku cenu, jer digitalni tragovi ostaju iza svega što radite! A tu cenu često plaćaju upravo mladi i deca nesvesni da iza njihovih postupaka na internetu ostaju digitalni tragovi. Zato je najvažnije mladima preneti znanje o digitalnoj reputaciji i greškama koje se mogu izbeći.

Koliko nam je zaštićena privatnost na internetu, šta podrazumeva pojam dobre reputacije, koji joj sadržaji štete, koje su posledice nesmotrenog ponašanja u virtuelnom svetu…

Sve su to pitanja na koja će odgovore mladi moći da dobiju na tribini „U moja četiri virtuelna zida“.

Digitalni tragovi utiču na budućnost

Deca, srednjoškolci, kojima je namenjena tribina o internet reputaciji, imaće priliku da od stručnjaka za digitalne komunikacije saznaju kako ono što objave na internetu danas može da utiče na njihov život sutra.

Tribina će biti održana u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa udruženjem „Kulturis”, u ponedeljak, 4. marta, u 18.30 časova.

Na tribini učestvuju Ana Mirković, izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, Dragana Vukajlović, web preduzetnica, Neda Mirković, konsultant za ljudske resurse i Dragan Đorđević, profesor srpskog jezika i književnosti. Tribinu vode Zorana Milićević, autorka projekta iz udruženja „Kulturis” i Dalibor Stojanović, menadžer u kulturi i medijima DKCB.

Odgovori na pitanja

Govornici će iz ugla sopstvenog iskustva i ekspertize razgovarati o temama kao što su digitalni tragovi i njihovom uticaju na oblikovanje reputacije na internetu. Tražiće se odgovori na niz pitanja značajnih za budućnost dece i mladih:

Koliko smo zaista zaštićeni podešavanjem opcija privatnosti na raznim platformama?

Šta uopšte podrazumeva pojam dobre internet reputacije

Koja vrsta sadržaja šteti internet reputaciji i kakve mogu da budu posledice nesmotrenog ponašanja u virtuelnom svetu?

Kako sprečiti, a kako „lečiti“ situacije koje mogu da ugroze nečiju digitalnu reputaciju

Da li negovanje internet reputacije ima uticaja na profesionalnu budućnost mladih

Kakve mogućnosti virtuelni prostor nudi za lično predstavljanje onima koji planiraju karijeru u kompanijama, a kakve onima koji razmišljaju o onlajn biznisu

Ulaz je slobodan, ali broj mesta je ograničen, zato je važno prijaviti se na info@kulturis.org

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/