Home » ŠKOLE NEĆE BITI ZATVORENE ZBOG KORONA VIRUSA, ZA SADA
AKTUELNO

ŠKOLE NEĆE BITI ZATVORENE ZBOG KORONA VIRUSA, ZA SADA

korona virusa

Škole neće biti zatvorene zbog korona virusa, za sada. Ako se u međuvremenu situacija promeni, pa se virus pojavi i među decom, moguće je da će odluka biti drugačija.

Ta odluka saopštena je posle sastanka državnog vrha sa predstavnicima zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Broj zaraženih od korona virusa u Srbiji u sredu ujutru dostigao je 12.

Forum beogradskih gimnazija uputio je apel ministru prosvete da donese odluku o privremenoj obustavi nastave. Taj apel upućen je zbog složene epidemiološke situacije i zbog zabrinutosti roditelja i zaposlenih u prosveti.

korona virusa

Prethodno je Ministarstvo zabranilo ekskurzije u inostranstvo, a potom uputilo i obavezujuće preporuke svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da epidemija u Srbiji nije nemoguća. Najkritičniji peoriod je oko Uskrsa i da nipošto ne sme da nam se dogodi italijanski scenario. Dodao je i Srbija ima kapaciteta da deluje pravovremeno.

Kon je dodao da je veoma značajna odluka Vlade da privremeno zatvori granice za strance koji dolaze iz ugrožnih područja. Naglasio je da je neophodno pojačati kontrole i za naše ljude koji dolaze iz inostranstva.

Ako imate osnove za sumnju da imate korona virus, prvo i osnovno je da pozovete broj telefona – 064 8945 235. Tu će vas, na osnovu toga odgovora koje budete dali, posavetovati šta će dalje sledi.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/