Home » JESENJI RASPUST POČINJE U SREDU, ponedeljak i utorak onlajn?
AKTUELNO

JESENJI RASPUST POČINJE U SREDU, ponedeljak i utorak onlajn?

jesenji raspust

Jesenji raspust za osnovce u Srbiji počinje u sredu 11. novembra. Iduća nedelja, međutim, može da donese još neke novitete. A o tome će odlučivati u petak 6. novembra Krizni štab.

Moguće je, naime, da ponedeljak i utorak budu onlajn nastavni dani za sve osnovce, saznaje mojranac.rs u Ministarstvu prosvete.

Sigurno je, dakle, da će jesenji raspust trajati od 11. do 15. novembra. Isto tako je sigurno da neće biti „spajanja“ dana kako bi ponedeljak i utorak bili neradni dani.

„Ako bude ikakvih promena biće eventualno onlajn nastava u ponedeljak i utorak za osnovce“, kažu u Ministarstvu prosvete. Dodaju i da je za srednjoškolce sreda neradni dan.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je u četvrtak da će zbog trenutne epidemiološke situacije Krizni štab razmotriti „potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama“.

„Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih“, rekao je Ružić.

On je naglasio da je u ovoj situaciji prvi i najvažniji zadatak bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Ministar je ocenio da je obrazovni sistem pored zdravstvenog pod najvećim opterećenjem. A prosvetni radnici pokazali su visok nivo profesionalizma i odgovornosti u primeni utvrđenih mera zaštite tokom epidemije.

Rad u školama organizuje se u skladu sa Kalendarom koji predviđa jesenji raspust za osnovce od 11. do 13. novembra. Prema Kalendaru, prvi radni dan za osnovce trebalo bi da bude ponedeljak, 16. novembar 2020. godine.

S druge strane, kalendarom jesenji raspust nije predviđen za učenike srednjih škola. Jesenji raspust nemaju ni osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

RANAC portal

RANAC portal

1 Komentar

Click here to post a comment

  • ZAŠTO SREDNJOŠKOLCI NEMAJU RASPUST, ZAŠTO JEDNOSTAVNO NE STAVE TAJ RASPUST ZA SVE NJIMA SE NIŠTA NE MENJA!!!!

https://www.facebook.com/ranacportal/