Home » FESTIĆ 2020. onlajn pozorište u petak i subotu
VIKEND

FESTIĆ 2020. onlajn pozorište u petak i subotu

festić

Želite da odvedete dete u pozorište, ali zbog pandemije koronavirusa ne možete. Rešenje postoji – FESTIĆ onlajn!

Dvadeseti po redu Pozorišni festival za decu i mlade FESTIĆ održava se 13. i 14. novembra na YouTube kanalima Festić i DKC Beograd.

Festival organizuju Društvo za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva, Digital & entertainment festivals i Dečji kulturni centar Beograd, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prvog dana festivala na repertoaru su dve predstave. Prva je „Tri praseta“ Dečijeg pozorišta Čarapa. Predstava je za decu uzrasta od četiri godine. Početak predstave je u 17 časova.

festić
Iz predstave “Alisa”

Druga predstava je „Alisa“ Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac, CZK Valjevo. Predstava je za mlade od 15 godina. Početak je u 19 časova.

Narednog dana, u subotu, deca uzrasta od tri godine imaće priliku da pogledaju predstavu „Četiri čarobne reči“ Pozorišta Guliver. Predstava počinje u 12 časova.

Festić nisu samo predstave

Deca uzrasta od deset godina moćiće da vide predstavu „Strahinja“ Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac (Gamba produkcija – Beograd i Inovadora – Stokholm). Predstava počinje u 18 časova.

festić
Iz predstave “Strahinja”

Predstave, međutim, nisu jedino što FESTIĆ nudi. U subotu od 16 časova deca uzrasta od pet godina mogu pogledati praktični vodič pod nazivom ,,Kako sami možete napraviti pozorišnu predstavu od senki?”. Radionicu vode glumice Sanja Petrović i Tijana Janković.

Festić se, kao jedan od retkih i najdugovečnijih festivala ovog tipa u Srbiji, od 1995. godine do danas pozicionirao kao najznačajniji pozorišni festival za decu.

Veran je svojoj misiji da najmlađe uči pravim vrednostima i školuje buduću publiku velikih pozorišta.

Od osnivanja do 2012. godine pozorišni FESTIĆ je održavan u pozorištima „Boško Buha“ i „Duško Radović“. Od 2017. godine nastavlja sa radom u Dečjem kulturnom centru Beograd. Festić okuplja najbolje predstave za decu iz regiona, kao i gostujuće predstave iz Evrope, putem saradnje sa evropskim ASSITEJ organizacijama.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/