Home » KON TVRDI: Odlučeno je, normalno u školu, sa maskama
AKTUELNO

KON TVRDI: Odlučeno je, normalno u školu, sa maskama

normalno u školu

Učenici polaze normalno u školu od septembra. Ali moraće da nose maske. To tvrdi epidemiolog Predrag Kon. Odluka je, kaže, doneta. Nije rekao ko je odlučio, a niko nije rekao ni da je zasedao Krizni štab.

Kako god, Kon je apelovao je da se deca starija od 12 godina vakcinišu.

normalno u školu
School Boy Surgical Mask Face Mask Mask Student

„Doneta je odluka da se krene normalno u školu, ali sa maskama. Apelujem da se starija deca od 12 godina vakcinišu jer je vakcina (Fajzer/Bajontek) registrovana i prikladna za decu. Smeta mi roditeljska briga za decu, a onda ne daju da se deca vakcinišu. Ako im je jedini argument farmaceutska mafija, kako je nazivaju, nemamo šta da pričamo“, izjavio je Kon za TV Hepi.

Dodao je da virus cirkuliše i da je izvesno da će se pojaviti u školama.

„Školska godina će normalno početi. Ali zabrinut sam zbog toga što se malo dece vakciniše. I delta soj se spušta na dečiji uzrast“, naglasio je Kon.

Njemu je zasmetalo i to što nisu svi zdravstveni radnici vakcinisani, nazivajući neprihvatljivim to da neko ko radi u zdravstvu zarazi pacijenta.

Kon je upozorio na povećanje broja obolelih u narednoj nedelji, ali nije precizirao da il će se bolnice vratiti u kovid sistem.

On je ponovio da, kada je reč o trećoj dozi vakcine, da pacijent treba da primi istu kao i prethodne dve.

„Vakcine bi trebalo kombinovati u slučaju lošeg imunog stanja, ali se to ostavlja izabranom lekaru da odluči. Treća doza važna je za kolektivni imunitet, ali ipak je prva najvažnija“, dodao je član Kriznog štaba.

Kon nije zamerio na održavanju raznih kulturnih manifestacija, pod uslovom da su se poštovale mere.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/