Home » HUMANI MARATON: Trčanjem skupljaju pomoć za osobe sa smetnjama u razvoju
SPORT

HUMANI MARATON: Trčanjem skupljaju pomoć za osobe sa smetnjama u razvoju

Beogradski maraton

Beogradski maraton uvek je imao i svoju humanitarnu kompomentu. Tako će biti i ove godine, kada se održava 32. Beogradski maraton.

A za tu humanu stranu ovog puta pobrinula se Humanitarna orgaizacija „Dečije srce“, koja će prikupljati sredstva za kupovinu mašine za vez na tkaninama, specijalno dizajnirane kako se osobe sa smetnjama u razvoju ne bi povredile prilikom korišćenja. Ova organizacija je, inače, posvećena pružanju profesionalne podrške osobama sa smetnjama u razvoju, njihovim porodicama i stručnjacima na teritoriji Srbije.

Beogradski maraton i humani stranci

U akciji će, takođe, učestvovati i zaposleni iz farmaceutske kuće “Merck Sharp & Dohme”, njih 30 iz Srbije, Bugarske, Slovenije i Švajcarske.

– Želimo da deca i mladi koji su ometeni u razvoju budu što vidljiviji u našoj zajednici, a učestvovanje na Beogradskom maratonu jeste način da i oni daju svoj doprinos društvu, da budu deo velike priče. Drago nam je što su se ove godine našoj humanitarnoj akciji priključili zaposleni iz kompanije “MSD” i što žele da zajedno sa nama eliminišu predrasude i pomognu u integraciji osoba sa smetnjama u razvoju, u društvo. Mašinu za vez koju ćemo kupiti u okviru akcije, koristiće mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju u našem Radnom centru. Takođe, pored trčanja, zaposleni u kompaniji MSD će se družiti sa nama i time dati dobar primer i drugim kompanijama i organizacijama. Mi moramo da budimo ono najbolje u sebi, a mislim da je to najbolje ostvarivo kroz ovakve akcije. Pozivam ovim putem i ostale kompanije da nam se priključe – rekao je Goran Rojević, direktor humanitarne organizacije za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Dečje srce”.

Misija

Misija organizacije “Dečje srce” jeste pružanje profesionalne podrške osobama sa smetnjama u razvoju, njihovim porodicama i stručnjacima na teritoriji Srbije. U skladu sa tim, organizacija “Dečje srce” osnovala je Radni centar u okviru kojeg od februara 2019. godine, postoji i kafić “Zvuci srca”. Kafić se nalazi u Čuburskoj 12 u Beogradu, a u njemu rade mladi sa blagim smetnjama u mentalnom razvoju.

Prostor je obezbedio Grad Beograd, a opremilo ga je Ministarstvo za rad. Radi 15 mladih, koji imaju od 18 do 35 godina, a o zaposlenima se pobrinula organizacija “Dečje srce”. U ovom kafiću zaposleni ne izdaju fiskalni račun, već je na gostima da ostavljaju u kutijicama na stolovima kafića iznos koji smatraju da treba i koliko su u mogućnosti.

Direktor kompanije “Merck Sharp & Dohme” Nebojša Škuljec naglasio je da je ovo treći marathon u nizu u kojem kompanija učestvuje.

– Ali ovaj događaj je poseban jer pored toga što se tim kolega koji trči znatno povećao, čitavu akciju dižemo na viši nivo i širimo je van granica Srbije. Naime, u goste nam dolaze i naše kolege iz kompanije “MSD” iz Bugarske, Slovenije i Švajcarske koji će takođe trčati na maratonu. Kao globalna kompanija koja proizvodi lekove i vakcine koje spašavaju živote ljudima, takođe smo vrlo posvećeni korporativnoj društvenoj odgovornosti i čast nam je što učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji –

Beogradski maraton trči se u nedelju 14. aprila.

Foto Ilustracija http://www.bgdmarathon.org/
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/